عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه اگر تا پایان سال بررسی برنامه هفتم و بودجه به اتمام نرسد ممکن است بودجه دو یا سه دوازدهم به تصویب برسد، گفت: تکرار مدل افزایش حقوق سال گذشته منطقی نیست و باید براساس مدل پلکانی معکوس حقوق‌ها افزایش یابد.

جعفر قادری

به گزارش همشهری آنلاین، جعفر قادری عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی در مورد کلیات بودجه سال ۱۴۰۲ گفت: در حال حاضر و با توجه به اینکه لایحه بودجه سال آینده هنوز به مجلس ارائه نشده است اطلاعات دقیقی در دسترس نیست اما با استناد به مصوبه مجلس شورای اسلامی، بودجه باید به صورت دو مرحله‌ای ارائه شود.

وی در ادامه گفت: بر این اساس ابتدا احکام به مجلس ارائه می‌شود و سپس نوبت به ارقام خواهد رسید. از جمله مواردی که می‌تواند مبنای کار مجلس شورای اسلامی قرار بگیرد، سیاست‌های کلی مربوط به برنامه هفتم توسعه است. باید صبر کرد تا برنامه هفتم توسعه نیز توسط دولت به مجلس ارائه شود.

قادری افزود: در صورت ارائه لایحه بودجه از سوی دولت، مجلس مسیر بررسی آن را دنبال خواهد کرد و در اولین فرصتی که برنامه هفتم توسعه از سوی دولت ابلاغ شود، منطقی است که بودجه را در همان نقطه بررسی رها کنیم و ابتدا برنامه توسعه را به تصویب برسانیم.

براین اساس می‌توان به استناد برنامه هفتم توسعه بودجه سال ۱۴۰۲ را نیز مورد بررسی قرار داد. در نهایت اگر تا پایان سال نتوان این مسیر را به اتمام رساند ممکن است بودجه دو یا سه دوازدهم به تصویب برسد.

امکان تغییرات جدی مدل افزایش حقوق ۲۰ درصدی دولت در مجلس

وی در پاسخ به سوالی در مورد افزایش ۲۰ درصدی حقوق‌ها و مدل پیاده‌سازی آن گفت: افزایش حقوق بین ۵ درصد تا ۲۵ درصد مدلی بود که در لایحه ارائه شد و مجلس تغییراتی در آن ایجاد کرد. تا زمانی که لایحه بودجه به مجلس نرسد و مدل تعیین شده توسط دولت مشخص نشود نمی‌توان در این خصوص بحث کرد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به اعلام افزایش متوسط ۲۰ درصدی حقوق از سوی دولت در بودجه سال آینده، گفت: البته ممکن است مدلی که از سوی دولت ارائه می‌شود در مجلس تغییرات جدی داشته باشد.

پیشنهاد مدل پلکانی معکوس برای افزایش حقوق‌ها 

قادری در مورد مدل پیشنهادی افزایش حقوق‌ها با توجه به شرایط افزایش حقوق و دستمزد در بودجه سال ۱۴۰۱ گفت: ایراد افزایش حقوق‌ها در سال ۱۴۰۱ این بود که کف حقوق را تا حدود ۶۰ درصد افزایش داده بود اما در رده‌های بعدی رشد ۱۰ درصدی را شاهد بودیم. تکرار این مدل منطقی نیست و به نظر می‌رسد که باید براساس مدل پلکانی معکوس حقوق‌ها افزایش یابد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مدلی برای افزایش حقوق‌ها در سال ۱۴۰۱ پیشنهاد شد اما برای بررسی و اجرا دیر شده بود، گفت: باید مدل مناسبی که براساس آن درصدی به کف حقوق‌ها اضافه و به تدریج درصد افزایش(در حقوق‌های بالاتر) کاهش پیدا کند تا در نهایت به افرادی که بالاترین حقوق را دارند برسیم. به این ترتیب افرادی که حقوق حداقلی و متوسطی دارند ضرر نخواهند کرد.

کد خبر 730149
منبع: تسنیم

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار اقتصاد كلان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 5
  • رضایی IR ۱۳:۱۶ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۳
    16 0
    خوب تورم را هم پلکانی کنید.
    • مرتضی IR ۱۳:۵۹ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۳
      19 0
      رضایی عزیز ، تورم رو دیگه نمیشه با روش پلکانی محاسبه کرد باید اونو با روشهای آسانسوری یا حتی با روش موشکی حساب کرد .
  • مرتضی IR ۱۳:۵۵ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۳
    16 0
    دیگه رسما رسیدیم به مسخره بازی
  • محمد DE ۱۴:۱۰ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۳
    12 0
    جسارتا چی را معکوس کنیم؟
  • عادل IR ۱۵:۰۶ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۳
    5 5
    افزایش پلکانی غیر شرعی غیر قانونی وغیر عادلانه است وباعث کم کاری بی خیالی عدم خلاقیت وبهره وری می شود
  • لطفی IR ۱۶:۲۲ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۳
    12 0
    میشه لطفا با سکه 20 میلیونی مقایسه بفرمایید
  • IR ۲۰:۵۹ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۳
    5 0
    من موندم این دولت رو چه حسابی داره کار میکنه . وقتی یک نگهبان با دیپلم داره میگیره ۹ تومن چرا یک لیسانس با ۲۰ سال سابقه کار تخصصی میگیره ۹ تومن پس این تخصص و مدرک او کجا محاسبه میشه . مگه نیروی انسانی متخصص بزرگترین سرمایه یک مملکت نیست
  • IR ۲۳:۰۳ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۳
    4 0
    تورم 100 درصده اونوقت شما حقوق کارمندانی که حقوق حداقلی میگیرن رو 20 درصد زیاد میکنید ؟؟ الان اونیکه 12 13 تومن میگیره دیگه حداقل بحساب نمیاد و ده درصد کلا میره رو فیشش که 7 8 درصدش مالیاته ؟ یعنی کلا میخواید بین 2 تا 10 12 درصد حقوقارو ببرید بالا ؟ احسنت
  • ناشناس IR ۲۳:۵۴ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۳
    1 0
    دولت ها این در صد های حداقل 10 و 20 و 25 اضافات سالانه را که هرساله مبنای بودجه قرار می‌دهند چگونه و براساس چه معیاری محاسبه می‌کنند وقتی که نرخ حداقل دستمزد طبق قانون اداره کار و شورای حقوق و دستمزد مثلا 58درصد یا 38 درصد اعلام میشه و نرخ تورم بیش از 60 درصد است؟ انصاف و عدالت اقتصادی در بودجه کجا رفته؟
  • IR ۱۱:۲۲ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۴
    0 0
    ما ریال نمیخوایم از این به بعد باید به ما کارمندان هم دلار داده بشه به اندازه کارمند هم پایه ما در اروپا نمیشه که ما به ریال در بیاریم به دلار خرج کنیم